Pasta carbonara

Gott och klassiskt recept på pasta carbonara, men på ett lite enklare sätt.
Ingredienser:
300 g spaghetti
1 tsk olivolja
150 g bacontärningar eller  150 g bacon
1 st gul lök
ev. 1 klyfta vitlök
2 st ägg
0.5 dl grädde
100 g riven parmesanost
0.5 tsk salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här:
1.Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.
2.Skär bacon i små bitar om du inte köpt bacontärningar. Hacka den gula löken fint. Om du vill ha vitlök, hacka vitlöksklyftan fint.
3.Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.
Stek löken så den blir genomstekt. Sänk ev. temperaturen på plattan lite så att det inte blir bränt.
4.Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp och vispa bara lätt upp äggen.
Riv osten om du inte köpt färdigriven. Rör ner den rivna osten och salt.
5.Häll av vattnet från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.
6.Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked.
Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.
Etiketter: